Bahar ve yaz aylarının başlaması ile evlerde de değişiklik planları başladı. Elbette bu değişiklik planları tüm kış boyunca yapıldı ve şimdi hayalinizi süsleyen eve kavuşma vakti. Özellikle her yeni yıl evinde gözle görülür değişiklik isteyenlerin ilk tercihi evin boya ve badanasında değişikliğe gitmek oluyor. Bu konuda yapacağınız küçük değişiklikler ile yep yeni bir eve kavuşabilirsiniz. Nasıl mı?

1.Odalarınızın Rengini Değiştirin

Yıl boyunca aynı rengi görmekten sıkılmadınız mı? Şimdi değişiklik vakti. Yılın en moda renkleri ile evinizi yeniden canlandırın.  Odanızın büyüklüğü, aydınlık durumu ve eşyalarınızı dikkate alarak seçeceğiniz renkler ile duvarlarınıza yeni bir hayat verin.

Duvar renginizi seçerken ustanızdan da görüş alabilirsiniz. Duvarınıza en uygun boya markası ve o markanın en dikkat çeken renklerini sizlere sunacağından emin olabilirsiniz. Boya ve renk seçiminde duvarınızda geçmişte yapılan işleri de dikkate almanız gerektiğini unutmayınız. Buna göre saten ya da yağlı boya seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

2.Oda Kapılarınızı Renklendirin

Bu güne kadar hep duvarlarınızın rengi ile ilgilendiniz. Ya oda kapılarınız. Onlar hala geleneksel, hatta ilk gün ki renklerinde kalmaya devam ediyorlar. Oysa duvar renginizi seçerken ona en uygun ahşap kapı boyasına da karar vererek yepyeni bir kapıya sahip olabilirsiniz. Üstelik yeni kapı size yepyeni bir evde yaşamaya başlıyormuşsunuz hissi verecektir.

3.Duvar Renklerinize Uygun Mobilya, Perde ve Aksesuar Seçimi Yapınız

Duvarlarınız yenilendi şimdi renklere uygun odanızı süslemeniz. Bunun için en önemli adım mobilya, perde ve aksesuar seçimidir. Var olan mobilyalarınız renkler ile uyuşmuyor ise onlar içinde boya çalışması yapabilirsiniz. Ülkemizde çok kaliteli ahşap boya markaları ve o markalara ait boya renkleri mevut. Bunu profesyonel boyacılara yaptırmanızı tavsiye ederiz. Öyle ki mobilya boyamak boya çalışmaları için de en zor ve zahmetli olanıdır.

Perde seçiminde renk uyumuna dikkat ederek odanızda bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Eski perdeleriniz bunun için uygunsa bu size bir maliyet oluşturmayacaktır ancak uygun değilse en yakın perdeciye uğramanızı tavsiye ederiz.

Ve son olarak duvarlarınızın şıklığını tamamlayacak aksesuar seçimleri ile hayalinizi süsleyen yepyeni bir eve kavuşabilirsiniz.